Adakah Salah Mereka Kes Covid Meningkat? Dulu Dipuji Sekarang Dikeji? Adakah Patut?

MALAYSIA: Dua lelaki ini dulunya dianggap sebagai hero dan puji atas kejayaan mereka mengawal dan mengekang penvlaran c0v!d-19 di Malaysia.

Mereka ini tidak lekang dipuji setiap kali buat live di media sosial. Hampir 95% wargamaya sentiasa memberikan kata-kata yang baik kepada mereka berdua.

Namun kini berbeza pula dramanya apabila kedua-dua lelaki ini sering kali dih1na dan dik3jì oleh segelintir warganet yang tidak berpuas hati selepas peningkatan semula kes c0v-19 di Malaysia.

Ada juga diantara mereka meminta agar dua orang ini meletakkan jawatan mereka kerana berasa mereka berdua sudah  “Gagal” dalam memimpin negara bebas c0v!d-19.

Namun seperti yang kami katakan bahawa hanya segelintir sahaja yang mengeec4m Hero Negara ini. Ini disebabkan peningkatan kes yang bermula di Pilihanraya Negeri Sabah baru-baru ini yang telah membawa penvlaran mendadak di kebanyakkan negeri.

Walaupun begitu masih ramai lagi yang bersama Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah dan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin.

Bagi anda yang ingin lihat sikap sebahagian rakyat Malaysia yang mengeluarkan kata-kata tidak baik kepada dua hero negara ini bolehlah lihat di Live sidang media laporan harian c0v!d-19 di Malaysia.

Pasti anda akan dapat lihat segelintir mereka meminta Dr Noor Hisham meletakkan jawatannya.

Dr Noor Hisham antara doktor terbaik di dunia tangani kr1s1s C0V!d-19

Namun tahukah anda Dr Noor Hisham diiktiraf di Dunia.Ketua Pengarah Kesihatan, Datuk Dr Noor Hisham Abdullah, dinamakan sebagai antara doktor terbaik dunia oleh China Global TV Network (CGTN), berdasarkan kewibawaan beliau menangani krisis C0V-19.

Menurut laporan CGTN, Dr Noor Hisham adalah antara tiga doktor terulung peringkat global dalam perang menentang coron4virvs, selain pakar penyaak1it berjngk1it Amerika Syarikat (AS), Dr Anthony Fauci dan Ketua Pengarah Kesihatan New Zealand, Ashley Bloomfield.

Ketiga-tiga mereka dipuji kerana sejak beberapa minggu lalu, mengenengahkan penampilan yang ‘tenang, jelas dan meyakinkan’ bagi menyalurkan maklumat serta fakta kepada orang ramai mengenai pendemik ini.

Menurut CGTN, mereka bukan menteri Kabinet, namun berjaya muncul sebagai ‘wajah’ negara masing-masing dalam meemerngi waabk C0V-19, malah ada yang menggelar mereka ‘pujaan hati, rock star dan hero negara’ di media.

“Di tengah pandemik global yang tidak pernah dialami sebelum ini, ketika kerajaan di serata dunia kadang kala lambat bertindak atau memperkenalkan langkah yang mengelirukan serta menghantar mesej bercelaru, Dr Fauci, Dr Bloomfield dan Dr Hisham menjadi suara yang bermakna, menenangkan dan meyakinkan,” lapor CGTN.

Dr Noor Hisham, 57, memegang jawatan Ketua Pengarah Kesihatan sejak 2013, dan dianggap ‘wajah yang memberi keyakinan’ oleh rakyat Malaysia kerana memberikan maklumat terkini mengenai C0V-19 di media sosial, berlandaskan rumusan berasaskan fakta dan statistik.

Beliau sentiasa mengemas kini maklumat kepada umum menerusi media sosial sehingga lewat malam, jauh melepasi waktu kerja rasmi.

Sumber : kinimysumber Via Tehtarikkaw

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Jangan lupa untuk subscribe Facebook, Instagram & Juga Twitter @CherasDaily untuk info baharu dan terkini!

PERHATIAN: Pihak Cheras Daily  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir dengan bijak terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Cheras Daily juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*