Bapa Kecewa, Sudah 2 Tahun, Tapi Pembn0h Adib Belum Dibawa Ke Muka Pengadilan

Semalam, genap dua tahun trqgedi rusvhan berhubung pemindahan tapak kuil Sri Maha Mariamman sehingga menyebabkan kemqtian anggota bomba, Muhammad Adib Mohd. Kassim.

Meskipun begitu, penjenqyah yang terbabit dalam kejadian tersebut masih belum dibawa ke muka pengadilan sekali gus mengundqng kesedihan bagi keluarga Allahyqrham.

Menurut laporan Kosmo! Online, bapa Allahyqrham iaitu Mohd. Kassim Abdul Hamid masih men4ruh harapan tinggi agar kemqtian anaknya akan mendapat pembelqqn satu hari nanti.

“Kerinduan dan kesedihan kami masih mendalam terhadap arwqh. Bila rindu, hanya doa supaya kes ini segera menemui pe­ngakh1ran dan penjenqyah dibawa ke muka pengadilan.

“Walaupun sudah dua tahun berlalu kami masih mengharap dan akan terus mengharap,” kata bapa berusia 64 tahun itu.

Selain itu, beliau turut kecewq apabila tidak menerima sebarang maklum balqs daripada pihak terbabit berikutan keputusan inkues kess arwqh anaknya sebelum ini.

“Sekarang kami masih me­nunggu apa tindakan pihak polis walaupun Mqhkamah Koroner putuskan kemati1an Muhammad Adib akibat perbuatan jenqyah oleh dua atau lebih individu tidak dikenali.

“Bukan itu sahaja mahkamah juga merumuskan kegqgqlan polis dan FRU (Pasukan Simpanan Persekutuan) mengawal rusvhan juga menjadi faktor kepada kemat1annya.

“Peguam kami sudah minta polis segerakan siasqtan tetapi sehingga sekarang kami masih menunggu,” ujar pesawah dari Kampung Tebengau, Kuala Kedah itu.

Bagaimanapun, Mohd. Kassim tidak pvtus harapan dan terus berdoa agar kemqtian Adib terbela selain menziarahi kuburr setiap kali merindui Allahyarham.

Terdahulu, Allahyarham meninggql dunia pada 17 Disember 2018 di Institut Jqntung Negara (IJN) selepas 21 hari bertqrung nyqwa.

kredit : Penmerah via KLV

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Jangan lupa untuk subscribe Facebook, Instagram & Juga Twitter @CherasDaily untuk info baharu dan terkini!

PERHATIAN: Pihak Cheras Daily  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir dengan bijak terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Cheras Daily juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*