Cuba Nak L4ri! Dah Mab0k Pastu Langg4r Orang, Nasib Rakyat Malaysia Hebat Menjadi Hero.

Seorang pelajar kolej berusia 18 tahun yang dipercayai ma.buk mengalami kema.langan setelah melan.ggar lampu merah berhampiran Bukit Bintang menuju ke Kampung Pandan.

Dalam kejadlan yang berlaku pada pukul 11.30 malam pada 6 Disember, pelajar itu cuba melarlkan diri setelah mere.mpuh kenderaan lain, tetapi akhirnya berjaya ditahann oleh orang ramai, lapor Oriental Daily.

Banyak penonton merakam video, di mana svspek dilihat dipu.kul oleh orang ramai sementara yang lain menjerlt kepadanya, menvduhnya cuba melar.ikan diri.

Menurut Ketua Jabatan Slasatan dan Penguat.kuasaan Trafik Kuala Lumpur ACP Zulkefly Yahya, ketika kejadlan, svspek membawa dua rakannya, berusia 18 dan 19 tahun, di dalam kereta.

“Kereta itu melalui lampu merah dan mere.mpuh kereta lain semasa kejadlan, tetapi ia tidak menyebabkan k0rban jlwa,” katanya.

Dia menambah bahawa polis tiba di tempat kejadlan setelah menerima lap0ran dan melakukan ujian alk0h0l ke atas pelajar tersebut, dan mendapati kandungan pelajar tersebut melebihi had yang ditetapkan.

Dia kemudian ditan.gkap di tempat kejadlan

“Pemandu yang menyebabkan kemal.angan itu dida.kwa di bawah Sksyen 45 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987, tetapi kerana dia berada di bawah usla undang-undang yang berkaltan, dia dibebaskan dengan jamlnan RM 4,000,” kata Zulkefly, sambil menambah bahawa polis juga akan melakukan penylasatan di bawah Artlkel 79 (2) undang-undang yang sama.

Reaksi Orang Ramai

Nak buat orang pun agak2 la wey…malaysia masih ada undang2….jangan la ambil tlndakan sendiri..dah dapat budak tu serahkan je kepada pihak polis untuk tlndakan selanjutnya.

Sumber : WOB/OlahanOM

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Jangan lupa untuk subscribe Facebook, Instagram & Juga Twitter @CherasDaily untuk info baharu dan terkini!

PERHATIAN: Pihak Cheras Daily  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir dengan bijak terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Cheras Daily juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*