Malaysia Dijangka akan mencapai 20,000 Kes Jangkitan C0vid-19 Sehari Menjelang Mac.

Kes Covid19 di Malaysia sekarang ini dah mencecah 4 angka gais. Ini pun dah buat semua orang risau apatah lagi kalau ianya melonjak ke 5 atau 6 angka. Kalau korang nak tahu, ramalan kes Covid19 di Malaysia pada bulan Mac ini adalah sehingga 20,000 setiap hari.

Institut Metrik dan Penilaian Kesihatan (IHME) Amerika Syarikat mengagak yang kes harian mencecah 20,000 dah perkara ini telah dikatakan sendiri oleh Ketua Pengarah Kesihatan, Tan Sri Dr Noor Hisham Abdullah.

Mari kita tunjukkan bahawa kita dapat menurunkan angka yang diramalkan oleh IHME seperti yang kita lakukan dengan ramalan JP Morgan untuk pertengahan April 2020.

Bersama-sama kita rakyat Malaysia dapat wujudkan yang mustahil dan lindungi orang yang lemah dan tersayang.

Ayuh kita sama-sama menurunkan angka jangkitan yang diramalkan ni gais. Kita juga antara salah satu faktor yang boleh mengubahnya.

sumber : Sinar Harian Via OH Media

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Jangan lupa untuk subscribe Facebook, Instagram & Juga Twitter @CherasDaily untuk info baharu dan terkini!

PERHATIAN: Pihak Cheras Daily  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir dengan bijak terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Cheras Daily juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*