Manis Orangnya, Tapi Kejam… Banyak Lagi Perkara Yang Disembunyikan Suspek

Kes Pembunuhan Kej4m Siti Nur Surya Ismail yang berusia 19 tahun di Terengganu 2 November lalu pasti menjadi kes paling hangat yang diperkatakan buat masyarakat negara kita.

Kes itu lebih mengg3mparkan apabila svspek pembvnuhan adalah rakan baik mngsa sendiri yang kini berada dalam t4hanan r3man pihak polis.

Namun selepas sembilan hari kes pemb-unuhan itu, ini terjadi;

1. Perintah r3man ke atas svspek bermula 3 November dan berakhir pada 9 November 2020.

2. Perintah reman ke atas svspek disambung seminggu lagi iaitu sehingga 16 November 2020.

3. Polis meneruskan siasatan membawa svspek di sebuah sungai di Telemong, Terengganu bagi meng3san barang kes yang dipercayai dibuang ke dalam sungai tersebut.

4. Sungai Telemong terletak di Kuala Pin, Hulu Terengganu.

5. Siasatan pada 10 November menggunakan khidmat Unit Selam Pasukan Polis Marin Wilayah Tiga yang membantu Jabatan Siasatan J3nayah (JSJ) Kontinjen Terengganu.

6. Gambar svspek berpakaian lokap berwarna oren turut tular di media sosial dipercayai dibawa ke lokasi bahan bukti dibvang bagi membantu si4satan.

7. Sebelum ini, polis menemui snjata dipercayai pis4u yang dibuang di tepi lebuh raya, tidak jauh dari lokasi pemb-nuhan tr4gis itu.

Svspek yang juga pelajar tingakatan 6 dilaporkan turut melarikan sejumlah wang ratusan ringgit, barang kosmetik, dua buah beg dan dua telefon bimbit milik mngsa.

Terdahulu, Siti Nur Surya dibu-nuh k3jam dengan beberapa k3san tik4man dipercayai snjata t4jam di beberapa bahagian badan termasuk pu-tus pergelangan tangan kiri ditemui tertiarap tidak berny4wa oleh adik perempuannya, Siti Nur Syuhada yang baru pulang dari sekolah.

Sindlran buat svspek tekad bvnuh Siti Nur Surya

Tidak berp-uas hati disebabkan kata meng4ta dan sind1r meny1ndir sebelum ini dipercayai menjadi pu-nca su-spek nekad membu-nuh rakan sekolahnya dalam kejadian di Kampung Lubok Batu, Telemong di sini.

Ketua Polis Hulu Terengganu, Deputi Superintendan Mohd Adli Mat Daud berkata, svspek membuat pendedahan m0tif kej4dian itu semasa tampil ke Balai Polis Telemong di sini bagi membantu si-asatan pada peringkat awal dengan ditemani ibunya, kira-kira jam 7.30 pagi semalam.

Keluarga kena eje-k kerana m1skin

Beliau berkata, svspek memaklumkan kononnya mngsa sering menge-jek tentang kehidupan keluarganya yang mi-skin kerana ibunya hanya seorang tukang cuci dan bapanya pula bekerja kampung berbanding kehidupan keluarganya yang agak senang.

Tak Cantik

“Suspek juga ada mendkwa kononnya mngsa suka mengejek dengan mengatakan yang dia tidak cantik berbanding dirinya dan disebabkan itulah svspek masih tidak mempunyai teman lelaki seperti dia sehingga svspek sering mem-endam rasa,” katanya ketika ditemui di pejabatnya.

Sumber : Trending Sangat Via Kualalumpurviral

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Jangan lupa untuk subscribe Facebook, Instagram & Juga Twitter @CherasDaily untuk info baharu dan terkini!

PERHATIAN: Pihak Cheras Daily  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir dengan bijak terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Cheras Daily juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*