Berita Baik! Tarikh Akhir Pembaharuan Cukai Jalan Dan Lesen Memandu Dilanjutkan Sehingga 30 September

Gambar Hiasan

AYER HITAM: Sejajar dengan perpanjangan perintah kawalan pergerakan pemulihan (MCO), Kementerian Pengangkutan memperpanjang tarikh akhir pembaharuan cukai jalan dan lesen memandu.

Menteri Pengangkutan Datuk Seri Dr Wee Ka Siong berkata, tempoh pembaharuan, yang pada awalnya dijadualkan berakhir pada 31 Ogos, telah dilanjutkan sehingga 30 September.

Katanya, keputusan itu dibuat setelah mengambil kira kesusahan dan masalah kewangan yang dihadapi masyarakat kerana pendapatan mereka terjejas oleh wabak tersebut.

“Saya masih mendapat maklum balas daripada orang ramai mengenai masalah kewangan mereka, jadi saya memutuskan untuk menggunakan kuasa saya sebagai menteri untuk memperpanjang tempoh pembayaran sehingga akhir September.

“Perpanjangan selama satu bulan adalah masa yang wajar bagi mereka yang mempunyai cukai jalan dan lesen memandu yang sudah habis masa untuk mencari kaedah untuk menyelesaikan pembayaran secepat mungkin,” katanya pada program komuniti Jabatan Pengangkutan Jalan di sini, Sabtu (29 Ogos) ).

Sumber : The Star

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Jangan lupa untuk subscribe Facebook, Instagram & Juga Twitter @CherasDaily untuk info baharu dan terkini!

PERHATIAN: Pihak Cheras Daily  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir dengan bijak terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Cheras Daily juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*