Nombor Telefon Fara Tersebar, Nitizen Dedah Fara Salleh Pernah Ugut Nak Terjun Banggunan.

Nombor telefon individu yang mengacau rumah tangga Shuk tersebar di media sosial, Fara Salleh terima mesej makian daripada netizen.

Masih belum berkesudahan kemelut yang melibatkan antara penyampai radio dan pengacara Shuk Sahar dan isteri, Rossalennah Natassyiah Asshaferah bersama wanita bernama Fara Salleh.
Terbaru, Fara memuat naik sebuah entri yang mendedahkan kiriman mesej yang diterima daripada warganet di Instagram (IG) serta di aplikasi WhatsApp.

Antara kandungannya adalah kec4 man dan makian daripada netizen yang tidak berpuas hati dengan tindakannya selepas didakwa masih berhubung dengan Shuk.Tidak cukup dengan itu, ada juga mesej yang berbaur luc4 h dan menga1bkan.Malah, Fara bertindak memaparkan wajah-wajah segelintir individu yang menghubunginya.

Nombor telefon Fara terkantoi tersebar selepas Rossalennah memuat naik sebuah rakaman video yang menunjukkan perbualannya bersama Shuk.

Pada Sabtu lalu, kecoh apabila Rossalennah mendedahkan suaminya itu masih lagi menjalinkan hubungan dengan Fara.Jelas Rossalennah lagi, dia juga bertindak menerjah ke rumah wanita tersebut untuk meminta suaminya pulang ke rumah namun terpaksa beredar dengan hampa. gempak

Warga Twitter Pernah Dedah Fara Salleh Pernah Ugut Nak Terjun Bangunan?

Selepas pendedahan bekas vokalis Hyperact, Kecik, mengenai hubungannya dengan individu dikenali sebagai Fara Salleh, semakin ramai warga maya tampil berkongsi mengenai wanita tersebut.
Terbaru, menerusi akaun Twitter @laudyataylor seorang warga maya mendakwa Fara Salleh pernah mengugut untuk membunuh diri dengan cara terjun daripada apartmentnya.

Dakwa warga net tersebut menerusi mesej peribadi yang dihantar kepada @laudyataylor, selain bukti bergambar dia juga memiliki video wanita tersebut sedang berdiri di luar tingkap sambil dipujuk Shuk yang berada di beranda rumah.

Dia turut mengakui menghubungi pihak bomba kerana khuatir wanita yang didakwa sebagai Fara Salleh itu benar-benar terjun dari bangunan.

Bagaimanapun katanya, wanita tersebut lari masuk ke dalam rumah selepas pihak bomba dan polis tiba.

Kejadian tersebut dikatakan berlaku pada bulan April baru-baru ini.

Hantaran dibuat @laudyataylor itu menarik perhatian Kecik yang kemudiannya memberitahu dia pernah melalui ‘drama’ ciptaan Fara Saleh beberapa tahun dahulu.

Di ruangan komen rata-rata warga net berpendapat Fara Salleh memerlukan rawat4n ment4l sekiranya cerita yang dikongsi benar-benar berlaku.

Selain itu, ada warga net turut mendedahkan kandungan Whatsapp dihantar Fara Salleh kepada isteri Shuk, Sera.

Menerusi Whatsapp tersebut Sera telah dihina oleh Fara Salleh yang memanggilnya dengan nama haiw4n dan menggelarkan anaknya sebagai anak ib-lis.

Dalam pada itu Gempak sempat membuat tinjauan di laman sosial Instagram (IG) dan mendapati, beberapa akaun menggunakan nama Fara Salleh sudah mula diwujudkan netizen.

Salah satu daripadanya mendedahkan beberapa bukti mengenai sikap sebenar wanita tersebut.

Manakala gambar-gambar di IG asal Fara Salleh juga sudah dipadam.

Terdahulu, pelawak dan penyampai radio Shuk Sahar didakwa mempunyai hubungan sulit bersama seorang wanita sehingga ‘kekasihnya’ itu menggu-gurkan k4ndungan.

Bagaimanapun selepas beberapa jam berita tersebut tular, Kecil tampil bersuara dan mendedahkan pernah dipu-kul dan diugut oleh wanita sama.

Ini yang bakal fara hadapi,sekiranya istri syuk buat laporan?

Gangguan ‘Orang Ketiga’ Boleh Dip3 njara 2 Tahun

Orang ketiga merupakan topik yang sangat hangat diperkatakan bukan sahaja dikalangan wanita malah kaum lelaki. Setiap pasangan yang mendirikan rumahtangga pastinya mengimpikan malhligai perkahwinan yang indah dan aman.

Namun tidak semua pasangan dapat melayari bahtera perkahwinan mereka tanpa ada masalah mahupun tekanan. Peningkatan jumlah penceraian di Malaysia termasuk semua agama yang ada di Malaysia berada di tahap yang membimbangkan sehingga isu ini turut diperdebatkan dan dibentangkan oleh ahli Kabinet.

Untuk pengetahuan, orang ketiga yang mengganggu kebahagiaan rumah tangga pasangan suami isteri sehingga membawa perceraian boleh dikenakan tindakan undang-undang kerana ia satu kesalahan jenayah

Apa Itu Orang Ketiga?

Orang ketiga ditakrifkan sebagai mana-mana orang yang menghalang sesuatu pasangan yang sudah bernikah daripada hidup sebagai suami isteri yang sudah bernikah dengan sah.

Ini adalah suatu kesalahan dan apabila disabitkan boleh didenda tidak melebihi dua ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi satu tahun atau kedua-duanya, dan Mahkamah hendaklah memerintahkan pasangan itu supaya hidup sebagai pasangan suami isteri yang sudah bernikah dengan sah.

Akta Kes4lahan Jen4yah Syariah

Seksyen 36 Akta memperuntukkan – ‘Mana-mana orang yang memujuk lari seorang perempuan bersuami atau membawanya keluar dari rumah adalah kesal4han dan apabila disabitkan boleh didend4 tidak melebihi lima ribu ringgit atau dipenj4rakan selama tempoh tidak melebihi tiga tahun atau kedua-duanya.

Mahkamah juga boleh memerintahkan perempuan tersebut supaya kembali kepada suaminya.

Mengikut Akta Kes4lahan Jen4yah Syariah (Wilayah-Wilayah Persekutuan) Seksyen 37 dibawah kategori menghalang pasangan yang sudah bernikah daripada hidup sebagai suami isteri.

Manakala mengikut Seksyen 38 dibawah kategori menghasut suami atau isteri supaya bercerai atau mengabaikan kewajipan. Mana-mana orang yang mengh4sut, mem4ksa atau memujuk mana-mana orang lelaki atau orang perempuan supaya bercer4i atau mengabaikan kewajipan dan tanggungjawabnya sebagai suami atau isteri adalah melakukan suatu kes4alahan dan apabila disabitkan boleh didend4 tidak melebihi lima ribu ringgit atau dipenj4rakan selama tempoh tidak melebihi tiga tahun atau kedua-duanya.

Merujuk kepada kedua-dua seksyen diatas, ada segelintir masyarakat yang beranggapan bahawa hukuman jenayah orang ketiga ni hanya boleh dilaksanakan keatas kekasih gelap sahaja.

Namun begitu, hukuman yang terkandung dibawah akta ini boleh dikenakan kepada sesiapa sahaja termasuk ahli keluarga, saudara malah sahabat kita jika mereka terlibat dan ada bukti yang kukuh yang menyatakan mereka punca keret4kan sesebuah rumahtangga itu.

Bagi individu yang terlibat samada menghasut dan mempengaruhi seseorang untuk mengabaikan tanggungjawab terhadap rumahtangga boleh didenda RM3000 dan penj4ra selama 2 tahun ataupun kedua-duanya sekali.

Kredit : Trending sangat

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Jangan lupa untuk subscribe Facebook, Instagram & Juga Twitter @CherasDaily untuk info baharu dan terkini!

PERHATIAN: Pihak Cheras Daily  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir dengan bijak terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Cheras Daily juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*