Shuk Tampil Pertahankan Isterinya, Ini Sebab Punca Sera Kena Kecam Dengan Nitizen

Pelawak Shuk Sahar memohon wargamaya menghentikan kec4man terhadap isterinya, Rossalennah Natassyiah Asshaferah atau Sera hanya kerana dia membuat review berbayar di laman sosial Instagram.

Shuk mengakui walaupun Sera membuat review berbayar ketika kontr0versi rumah tangga mereka sedang hangat diperkatakan, namun apa yang berlaku adalah mas4lah perib4di dan tidak sepatutnya dicampur adukkan dengan pekerjaan dilakukan isteri.

“Mas4lah rumah tangga dan kerja tidak sepatutnya dicampur adukkan. Isteri saya ada hak untuk meneruskan kerja-kerja yang dilakukan.

“Wargamaya tidak sepatutnya meny4lahkan isteri saya kerana dia bekerja. Dia menjalankan amanah dan tanggung jawab diberikan untuk semua paid review tersebut.

“Saya mer4yu agar berhenti cakap dan menu-duh isteri saya bukan-bukan,” katanya.

Bagaimanapun Shuk ketika dihubungi Gempak enggan mengulas lanjut mengenai kontr0versi melibatkan dirinya dan Sera termasuk status terkini mereka, suami isteri.

“Kalau boleh saya tidak mahu lagi bercakap tentang perkara yang sudah lepas. Saya hanya pandang ke hadapan dan fokus dengan rumah tangga, isteri dan anak-anak kami.

“Status terkini kami, hanya ucapan terima kasih mampu saya ucapkan di atas doa-doa kalian yang mahu melihat rumah tangga kami kembali pulih.

“Kepada yang meng3ji dan menghi-na saya juga…Terima kasih buat kalian,” katanya p0sitif.

Terdahulu, Shuk telah memuat naik sepotong video bertemu anak-anaknyaNur Qurratu Ain, 4, dan Nur Assyifatu Aimi, berusia setahun untuk melepas rindu.

Menerusi hantaran tersebut Shuk mengucapkan rasa syukur kerana dapat berjumpa anak-anak dan mengakui sangat merindui keluarganya.

“Harini dapat jumpa anak-anak sekali lagi guys..Nanti lepas PKP kita pergi jalan-jalan tau..Sekarang ni tak dapat nak jalan-jalan sebab PKP.

“Sebenarnya rindu sangat kat keluarga dan anak-anak saya ni. Bila dapat jumpa macam ni pun dah ok sebenarnya..Harap korang dapat doakan kebahagian kami dan semoga semuanya kekal sampai ke syurga,” tulisnya.

“SETINGGI MANA PUN KITA TERBANG, KELUARGA AKAN SENTIASA MENJADI TEMPAT UNTUK KITA PULANG”

“Siapa kita untuk menjadi yang terlalu sempurna, Tapi tak salah kalau kita mencuba untuk keluarga dan kebahagiaan semula” tulis Shuk lagi di status IG beliau berserta dengan gambar keluarga

Video durasi 1.35 saat itu menyaksikan Shuk melayan dua puterinya, Nur Qurratu Ain yang berusia empat tahun dan Nur Assyifatu Aimi, 12 bulan, yang dikatakan sudah lama tidak ditemui.

Sebelum ini, tular dalam media sosial mengenai kemelut rumah tangga Shuk apabila Rossalennah membuat pendedahan berani mengenai kecur4ngan suaminya.

Melalui beberapa hantaran yang dimuat naik di Instagram, Rossalennah mendedahkan Shuk masih cur4ng bersama wanita lain di belakangnya.

Rossalennah juga mendakwa suaminya itu masih menj4alinkan hubu-ngan dengan wanita sama yang pernah dikaitkan dengan Shuk sebelum ini.

Berikutan masalah peribadinya itu, pengurusan stesen radio Hot FM menggantung perkhidmatan Shuk sebagai penyampai, serta-merta mulai Isnin lalu.

Kredit : Trendingsangat

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Jangan lupa untuk subscribe Facebook, Instagram & Juga Twitter @CherasDaily untuk info baharu dan terkini!

PERHATIAN: Pihak Cheras Daily  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir dengan bijak terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Cheras Daily juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*