Tular! [VIDEO] “Anas Mimpi Ada Kawan Masuk Kat Dapur Lepastu…” Keluarga Disant4u!

Ilmu Hitqm, atau lebih dikenali sebagai slhir dalam Al-Quran merupakan satu perbuatan yang amat dikutvk dalam Islam. Semua bentuk slhir dihqramkan memandangkan asas kegiatan ini melanggar prinsip-prinsip Islam. Sebagai Muslim, kita percaya hanya Allah SWT yang mempunyai kekuasaan untuk merubah takdir dan membentuk kehidupan kita. Slhir menghapuskan konsep ini dengan memberi kuasa kepada manusia untuk menentukan takdirnya. Ini bererti dia menduakan Allah.

Dek hasad dengkl dan cmburu dengan kebahagiaan orang lain, ada yang tergamak menggunakan cara halus atau ilmu hltam semata-mata mahu melihat orang itu menderitq.

Seperti yang dialami oleh seorang individu ini apabila dia dan keluarga terpaksa menderitq selepas terkena buatan manusia yang tidak berhati perut.

‘Jadi cukup lah tu’

Allah maha kuasa. Demi Allah, yang baik baik hanya untuk Dia, yang hlna tu saya. Ampunkan saya jika sakitkan hati kamu, penat aku tanggung, penat aku bawa. Tutup penat ni dengan senyuman untuk orang lain. Hlnanya lagi, ye tak apa. Memang hlna, saya terima.

Macam-macam dah kena, saklt memang saklt. Habis? banyak dah abis, abis daaa. Jadi cukup lah tu. Mohon, merayu demi Anas dan Aneesa. Kesian Anas, kesian Aneesa. Depa kena tempias tu, depa nampak tempias ni. Kesiankanlah dekat depa. Takpe, ni kita rehat pejam mata. Jap lagi buka mata, kita senyum macam biasa. Please.

Menerusi perkongsian yang dimuatnaik oleh bapa kepada Fattah Anas iaitu seorang kanak-kanak yang pernah viral pada suatu ketika dahulu di Instagram, memaklumkan bahawa dirinya kini sedang ‘menderita’ dipercayai angkara perbuatan sihlr. Dalam kesempatan itu, bapa Anas meluahkan rasa terkilan kerana ada inidividu yang sanggup berbuat demikian. Selain itu, dia sempat memohon maaf sekiranya ada mengguriskan hati mana-mana pihak.

Bercerita lanjut tentang perkara itu, bapa Anak mengakui bukan dirinya sahaja yang menanggung derita sebaliknya anak-anaknya juga turut terima tempias. Sementara itu, individu ini merayu agar mereka yang terlibat supaya berhenti melakukan perbuatan terkutvk ini.

‘Allahu, minta dijauhkan’

Bagaimana pula kita memelihara diri dari terkena sihlr, atau keluar dari mantera ini? Dua surah terakhir dalam Al-Quran, iaitu surah Al-Falaq dan Surah An-Nas telah diturunkan khusus untuk menghindari dari terkena slhir.

Yang paling utama, teguhkan iman kepada Allah SWT dan kepada Rasullulah SAW. Lazimkan membaca Al-Quran dan ini akan melindungi diri dari terkena slhir.


Sumber: Fattahanas_boyyeah Via Oh Bulan

Kredit: Kini Mysumber

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Jangan lupa untuk subscribe Facebook, Instagram & Juga Twitter @CherasDaily untuk info baharu dan terkini!

PERHATIAN: Pihak Cheras Daily  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir dengan bijak terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Cheras Daily juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*