“Yang Ada Laki Melayu Pun Tak Tau Nak Didik Isteri” , Dulu Dikecam, Sekarang Lana Dipuji Jaga Solat

Allah tidak pernah menjanjikan, orang yang kahwin akan mendapat anak itu. Tuhan tidak pernah berjanji, orang yang bekerja siang dan malam akan kaya.

Tetapi, Sesungguhnya Janji Tuhan adalah Pasti untuk menjaga doa, maka dia adalah BERJAYA yang menjaga doa, maka Allah akan mengangkat kehidupan yang sempit di dunia

Siapa jaga solat, Allah akan angkat seks4 kubur Siapa jaga solat, Allah akan beri buku amal dgn tangan kanan Siapa jaga solat, dapat lintas titian sirat sepantas kilatYang menjaga doa, akan masuk surga tanpa perhitungan .. Janji Allah mesti.

Datuk, Minta maaf ya. Lana nak wuduk Boleh?”

Itulah yang ditanya oleh pelakon Lana Nodin kepada penerbit Datuk Ayu Puteh dan melalui Instagram, videonya ketika solat telah dimuat naik.

Melalui posting itu, Ayu memuji Lana yang menjaga solatnya meskipun berkahwin dengan lelaki mualaf. Katanya, apa yang sering kita lihat adalah sebaliknya, di mana lelaki Melayu tidak benar-benar mendidik isteri dalam hal sedemikian.

Ayu juga sempat memberi sindiran dan teguran ‘ped4s’ kepada lelaki-lelaki lain di luar sana berkenaan isu memberi didikan yang sempurna kepada isteri masing-masing. Katanya,

Masyallah..yang ada laki melayu pun tak tau nak didik Isteri ..isteri pandai2 lah bawak diri ni hah Isteri look mat salleh sebab laki dia mat salleh Amerika.. Tapi, subhanAllah.”

Melalui ruangan komen juga ramai netizen gembira dan ‘sejuk mata’ melihat Lana menunaikan solat ketika sibvk shooting dan bekerja. Malah, ada yang mengimbau kembali komen daripada penerbit lain sebelum ini yang mendedahkan Lana adalah antara artis yang benar-benar menjaga solatnya sejak dulu lagi.

Selain itu, ada yang turut memuji sikap merendah diri Lana dan suaminya. Seorang netizen berkata,

Saya pernah terbca dulu-dulu sorang penerbit lelaki pernah puji @lananodinmckienzie antara artis yang tak tinggal solat.. tapi saya lupa sape penerbit tu..sebab tu saya memang respect dia..alhamdulillah terbaik la.

“Suami Saya Memang Ada T4tu, Tapi Itu Dulu” Lana Nodin

Siapa yang tidak kenal dengan hot mama kita ni, walaupun menetap sepenuhnya diluar negara namun Lana Nodin tidak terlepas dengan kontroversi melibatkan suaminya. Lana dikatakan telah mengamuk di instagram apabila netizen seolah-olah memperbesarkan isu t4tu di lengan suaminya, David McKienzie. Lana berpendapat, netizen tidak perlu mempersoalkan t4tu suaminya yang sebenarnya adalah seorang Muallaf.

Lana Nordin atau nama sebenarnya, Mazlina Hasan Nordin telah berkahwin dengan jejaka yang berasal dari Amerika Syarikat, David McKienzie atau nama islamnya, Mohd Daud. Perkahwinan yang berusia dua tahun ini telah diserikan dengan kehadiran seorang princess bernama, Gia.

Bagi Lana, netizen tidak perlu mencetuskan kontroversi mengenai suaminya. Sepatutnya, tidak perlu pun memberikan komen sebegitu kerana bimbang mendatangkan syak wasangka yang neg4tif.

Walau bagaimanapun, rata-rata peminat Lana bersetuju dengan pandangannya kerana semua sedia maklum, tatu itu dibuat sebelum David memeluk Islam lagi. Maka, tidak perlulah rasanyapeminat mahupun netizen mengungkit kisah silam seseorang itu.

Sumber:Lobak Merah

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Jangan lupa untuk subscribe Facebook, Instagram & Juga Twitter @CherasDaily untuk info baharu dan terkini!

PERHATIAN: Pihak Cheras Daily  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir dengan bijak terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Cheras Daily juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*