10 Filem Asli Netflix Yang Wajib Ditonton!

Netflix membelanjakan berbilion untuk kandungan. Ya, berbilion-bilion. Tahun ini sahaja, ia dijangka membelanjakan $ 15 bilion untuk kandungan asli — lebih banyak daripada produk domestik kasar di banyak negara.

Netflix bukan sahaja menghasilkan banyak produk, tetapi membeli hak untuk banyak filem juga. Strategi ini mengisi Netflix ke tahap rendah dengan berjam-jam video mahal. Walaupun terdapat lebih sedikit filem daripada rancangan TV di Netflix, tetap ada begitu banyak pilihan sehingga mustahil Netflix dapat memasarkan semuanya dengan berkesan. Hanya dari mulut ke mulut yang benar-benar berfungsi.

Di sinilah kita masuk. Di bawah ini, lihat apa yang kita anggap sebagai 10 filem terbaik di Netflix pada penulisan ini. Ini adalah kualiti yang murni, sedekat dengan kaliber Oscar yang anda dapat dengan Netflix Originals. Sekiranya kami meninggalkan senarai kegemaran anda, teruskan komen dan mulailah pertarungan.

  1. Always Be My Maybe

Ali Wong, pelawak terkenal dengan bakat yang luar biasa menulis lagu Always Be My Maybe dengan bintang Fresh Off the Boat Randall Park dan Michael Golamco, yang dia kenal sejak tahun 1990-an. Dia dan Park membintangi filem itu sebagai teman masa kecil yang mengalami pertemuan cinta remaja yang bencana dan bertemu lagi ketika dewasa. Ini memaparkan semua sorotan komedi romantis yang biasa tetapi membawa sesuatu yang lebih menarik: ketawa sebenar, dari cara mereka berinteraksi, hingga kemunculan akhir tahun 2019. (SPOILER: It’s Keanu!)

2. Beasts of No Nation

Antara Beasts of No Nation dan First They Killing My Father, Netflix mempunyai dua pemenang mengenai subjek yang mengerikan: askar kanak-kanak. Yang ini , filem asli pertama Netflix yang mendapat perhatian banyak anugerah, mungkin yang paling mengerikan. Ia dibintangi Idris Elba sebagai komandan yang mengambil Young Agu (Abraham Attah) dari keluarganya. Berat tetapi harus ditonton!

3. Bird Box

Bukankah menyenangkan apabila filem thriller boleh menjadi blockbuster utama, festival menakut-nakuti sebenar, dan filem berkualiti yang dilakonkan dengan baik? Sandra Bullock memimpin pemeran dalam kisah pasca-apokaliptik ini yang melonjak dalam masa yang cukup lama untuk menunjukkan kiamat berlaku dalam masa nyata. Ini bukan akhir dunia yang realistik, tetapi itu bukan lagi alasan yang aneh daripada beberapa kisah zombie. Kesombongan bahawa orang tidak boleh memejamkan mata ketika berada di luar rumah (dan burung di dalam kotak dapat mengingatkan mereka akan bahaya) atau berisiko membunuh diri sendiri menyebabkan banyak adegan yang ditutup dengan mata yang mengerikan untuk Bullock dan bintang-bintang seperti John Malkovich. Itu termasuk dua anak kecil yang dia hanya akan panggil Boy and Girl, dengan alasan yang masuk akal.

4. The Fundamentals of Caring

Filem perjalanan darat yang akan datang dengan Paul “Ant-Man” Rudd? Sudah tentu anda mahu melihatnya. Dalam The Fundamentals of Caring, Rudd berperanan sebagai penjaga anak lelaki yang berkerusi roda dengan sarkastik, kaustik, berkerusi roda (Red Oaks ‘Craig Roberts) dalam perjalanan darat untuk bertemu dengan ayah lelaki itu dan banyak lagi.

5. I Don’t Feel at Home in This World Anymore

Melanie Lynskey – sudah lama tertangguh untuk status wanita terkemuka – memimpin drama jenayah ini mengenai seorang wanita di hujung tali. Elijah “Frodo” Woods adalah jiran seniman bela dirinya.

6. Marriage Story

Dalam kisah pengarah / penulis / penerbit Noah Baumbach, Adam Driver dan Scarlett Johansson berperanan sebagai pasangan dalam kematian perkahwinan mereka, dibantu oleh seorang kaunselor perkahwinan yang dimainkan oleh Laura Dern. Ini adalah beberapa persembahan menakjubkan yang mengingatkan anda bahawa kedua-duanya adalah pelakon yang serius, bukan hanya Kylo Ren dan The Black Widow. Filem ini sudah masuk dalam senarai 10 teratas dari Institut Filem Amerika untuk 2019, dan siap untuk Critics ‘Choice dan Golden Globes Galore, untuk menamakan beberapa penghargaan yang belum selesai dan sudah dimenangi.

7. Mudbound

https://youtu.be/vAZWhFI9lLQ

Dicalonkan untuk Anugerah Akademi untuk Skrip Lakonan Terbaik, Sinematografi Terbaik, dan Pelakon Pembantu Terbaik (Mary J. Blige), dan Lagu Asli Terbaik (“Mighty River,” dinyanyikan oleh Blige), Mudbound berdasarkan novel Hillary Jordan mengenai doktor haiwan WWII— satu hitam, satu putih — yang pulang ke tanah yang dibahagi keluarga mereka. Orang-orang itu menangani masalah mereka, keluarga menangani kemiskinan, dan mereka semua menangani perkauman sehingga masalah itu berakhir.

8. Okja

https://youtu.be/AjCebKn4iic

Salah satu filem Netflix Original terbaik adalah fantasi aksi-pengembaraan dengan keinginan untuk menjadikan dunia sebagai tempat yang lebih baik. Okja, ikutan Joon-Ho Bong kepada the lagendary Snowpiercer , adalah fiksi ilmiah mengenai dunia aktivisme haiwan dan etika saintifik. Peranan Jake Gyllenhaal sebagai ahli zoologi TV sangat pelik, dan tidak ada salahnya menjadikan Tilda Swinton sebagai penjahat anda. Bintang sebenar adalah ciptaan CGI “Super Pig” bernama Okja, yang mungkin membuat anda berfikir lebih baik tentang tabiat anda setelah menonton.

9. Tallulah

https://youtu.be/8WSz2s-Gemc

Tallulah (Ellen Page) tinggal di dalam vannya, berusaha mendapatkan sejumlah wang daripada ibu bekas kekasihnya. Semasa mencuri makanan di sebuah hotel, dia tersandung pada seorang anak, dan, eh, menculiknya. Bukan betul-betul penyediaan hit yang bagus, tetapi Page dan Allison Janney yang selalu mengagumkan menampakkan komedi ke dalam drama ini yang ditulis dan diarahkan oleh Sian Heder, seorang penulis di Orange adalah New Black yang pernah menjaga anak-anak untuk tetamu yang sombong Hotel di Beverly Hills. Netflix membeli ini sebelum mendapat Sundance Premiere pada tahun 2016.

10. Roma

With Roma oleh Alfonso Cuarón, Netflix akhirnya melangkah ke dunia anugerah mewah. Dia menulis, mengarahkan, rakamkan, menghasilkan dan menyunting filem hitam putih separa autobiografi mengenai kehidupan pada awal 1970-an Mexico City. Membiarkan pengarah berbakat seperti itu – terkenal dengan filem dari Harry Potter and the Prisoner of Azkaban all the way to Gravity – menceritakan kisah hidupnya yang membawa kepada sebuah filem yang memperoleh 10 pencalonan Anugerah Akademi. Ia memenangi tiga, menjadi filem Mexico pertama yang memenangi Filem Bahasa Asing Terbaik.

SUMBER: PC Mag

Selamat Menonton dan Jangan Lupa Like Page kami di Facebook dan Instagram @cherasdaily

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*