Inilah Petua Cara Menghilangkan Sakit Kepala Dan Migraine Tanpa Panadol/Painkiller

PETUA SAKIT KEPALA
Apabila sebut je sakit kepala, benda pertama yang terlintas di fikiran adalah Panadol / Painkiller. Panadol/Painkiller adalah selamat dan berkesan untuk mengyurangkan sakit kepala ataupun sakit-sakit yang lain sekiranya diambil dalam kuantiti seperti yang disyorkan pada label. Namun, tahukah anda bahawa panadol/painkiller ini jika diambil secara berlebihan akan mengakibatkan ketagih, ketagih maksudnya bila sakit mesti kena ambil, so tak elok sebenarnya, cuba kita kawal.

Ni antara sebab-sebab utama punca sakit kepala:
1-Stress
2-Lambat makan
3-Kurang tidur

Selain daripada mengambil panadol/painkiller, ada  kaedah yang sangat mujarab dan tidak memberi apa-apa kesan yang buruk terhadap badan kita iaitu dengan cara seperti dibawah ni:

Ubat/perawatan:-
Air sejuk/air yg ada Ais-buat basuh kepala/basuh umbul-umbul anak rambut
2-minum air suam
3-tidur sebentar, 30minit je dah cukup

Apa-apa pun benda ni adlaah berpunca dari minda juga, cuba elakkan persepsi bahawa hanya pandol/painkiller sahaja yang mampu menghilangkan sakit kepala. Ubah mindset! Cuba dulu kaedah ni, baru tahu keberkesanan kaedah ini. kongsikan dekat kawan korang berkenaan cara untuk menghilangkan sakit kepala selain dari makan panadol/painkiller

Sumber : Jiran Cakap

Apa Kata Anda? Dah Baca Jangan Lupa Komen Dan Jangan Lupa Share Ya. Terima Kasih

Jangan lupa untuk subscribe Facebook, Instagram & Juga Twitter @CherasDaily untuk info baharu dan terkini!

PERHATIAN: Pihak Cheras Daily  tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir dengan bijak terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak Cheras Daily juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*